Çörəkotu ilə arıqlamaq

11 Avqust 2019 Kateqoriya: Arıqlamaq üçün vasitələr Müəllif:
Oxuma vaxtı: 4 dəq Oxunma sayı: 22
Çörəkotu ilə arıqlamaq şəkil

Bu ədviyyat çoxdandır ki, dietoloq və arıqlamaq arzusunda olanların silahıdır. Çörəkotu öz effektinə görə yağyandırıcı pəhrizlər arasında zəncəfildən sonra ikinci yerdə durur. Çörəkotu ilə arıqlamaq üçün onu necə istifadə etməli və hansı reseptlər ən təsirli hesab olunurlar?

Çörəkotunun xüsusiyyətləri

Bu ətirli ədəvanın toxumu C, A, E, K və B qrupu vitaminlərilə zəngindir. Onun tərkibində çoxlu sink, kalsium, fosfor, maqnezium və kalium, kifayət qədər yağ turşuları vardır. Hələ Qədim Hindistanda çörəkotunu həzm sistemi xəstəliklərinin müalicəsində istifadə edirdilər. Bu gün onun istifadə sahəsi bir qədər də genişlənib. Çörəkotunu necə istifadə edək və o nə üçün lazımdır?

Arıqlamaq istəyənlər ədviyyatın toxumu və ya yağından istifadə edə bilərlər. Hər iki məhsul metabolik proseslərin sürətinə birbaşa təsir edir, həzm sistemi orqanlarının funksiyalarını yaxşılaşdırır, qaraciyərin təmizlənməsində iştirak edir, qan dövranını yaxşılaşdırır.

Çörəkotu dəmləmələri və yağı sidikqovucu, işlədici, antiseptik, immunomodilyator xüsusiyyətə malikdir, həzm traktını təmizləyir, nəcisi normallaşdırır və həzm fermentlərinin ifrazını artırır.

Çörəkotunun təsirinin görünən olması üçün sxemi dəqiq izləmək və 2-4 ay ərzində fasilə verməmək mütləqdir.

Çörəkotu ilə arıqlamaq 1 şəkil

Çörəkotunu necə qəbul edək?

Qara çörəkotu ilə arıqlamaq qərarına gəlmisinizsə, bunun üçün bitkinin yağından istifadə edirsinizsə, onun qəbul qaydalarını da bilməlisiniz:

  • orqanizmə digər yağların daxil olmasına kəskin məhdudiyyət qoyun;
  • çoxlu təmiz su için.

İlk 2 həftə ərzində yağın günlük dozası 1 çay qaşığıdır və 1 stəkan isti su ilə səhərlər acqarına içilir. Sonra doza 2 dəfə artırılır; gündə 2 dəfə – səhər və axşam yeməkdən əvvəl içilir. Yağı 2 aydan az istifadə etməyin. Bundan sonra da yağ orqanizmə qida əlavəsi, məsələn, tərəvəz salatının sousu kimi daxil edilməlidir.

Qara çörəkotu toxumundan necə istifadə etmək düzgündür? Arıqlamaq üçün çörəkotu dəmləməsi istifadə olunur. O, reseptlə hazırlanır: 100 ml suya 2 xörək qaşığı xırdalanmış çörəkotu toxumu tökülür, qapağı bağlı halda 15 dəqiqə saxlanır və gündə 2 dəfə – səhər və axşam yeməkdən əvvəl içilir. Çörəkotu ilə arıqlamaq kursu 4-6 həftə davam edir.

Çörəkotu ilə arıqlamaq 3 şəkil

Bu cür içkinin aşağı kalorili dadlandırıcılarla dadını xoşagələn etmək olar. Toxumlarla həmçinin ət xörəklərinə ləzzət qatmaq, balığı sobada bişirərkən və ya şorbalara əlavə etmək olar.

Ədviyyatın müntəzəm qəbulu və çörəkotu ilə arıqlamaq zamanı nəinki həzm prosesləri sürətlənir, həm də lipidlərin, zülalların və karbohidratların parçalanma prosesi sürətlənir, yağların toplanmasının qarşısı alınır. Beləliklə, artıq çəkidən qurtulmağa şərait yaranır.

Bu yazını paylaşın:
Yazını qiymətləndirin:
Şərhlər
Bu yazıya ərh yazılıb

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir.